Städtips för hundägare

Att ha ett välstädat och ombonat hem kan vara svårt när man är hundägare, svårt men självklart inte omöjligt. Det kommer förvisso krävas lite extra ansträngning för att hålla såväl golv som möbler pälsfria och rena, men i slutändan är det extra arbetet definitivt värt det. Genom att välja en hundras som inte fäller slipper du hår på oönskade platser, men du kommer ändå aldrig komma undan lerfläckar på golven och drägel på väggarna. Det finns dock en del knep att ta till, knep som du kommer få läsa om i denna text. Om du vill ha lite hjälp på vägen och samtidigt få ett inbjudande och ombonat hem på köpet, då bör du läsa vidare. Alla tips och trix kanske inte passar dig och ditt hem, men förhoppningsvis kommer du lära dig något nytt och hitta en metod som passar utmärkt för just dig. Du kommer dessutom få mer tid över till att göra annat, något som gynnar både dig och din hund.

Städa smart och spara tid

Ett utav de stora problemen för hundägare är doften djuret sprider. För dig som ägare är doften en vanesak och troligtvis inte något du märker när du stiger in genom dörren, men dina gäster kommer garanterat göra det. Du behöver inga mirakelprodukter eller tunga kemikalier för att bli av med doften, istället kan du använda dig utav något så vanligt som ättika. Blanda denna vätska med vatten och lukterna kommer försvinna. Genom att använda dig av detta knep regelbundet så håller du hemmet rent och fräscht för såväl gäster som familj. Tänk på att även vädra ditt hem samt ge din hund avkopplande bad med jämna mellanrum, så skall du se att den ovälkomna doften minskar markant. Tänk också på att en hel del lös päls kan försvinna om du bara tar hand om din hund på rätt sätt. En del försvinner vid badandet, men resten kan du själv ta hand om genom att kamma igenom hunden ordentligt, självklart utomhus. All lös päls som försvinner vid kamning är päls du slipper på dina möbler och på ditt golv.

De rätta redskapen

Om du låter dina djur vara i möblerna får du räkna med såväl lerfläckar som lös päls på tyget. Att dammsuga soffan kan vara effektivt, men att använda sig av en helt vanlig gummihandske är ännu bättre. Ta på dig handsken, precis som du brukar, och dra sedan handen över soffan. Pälsen kommer följa med gummimaterialet och lägga sig i små bollar som är enkla att ta bort. För detta ändamål kan du även använda dubbelhäftande tejp, silvertejp eller en klädroller. Du kan också placera en stor trasmatta i hallen som suger upp det mesta av den våta leran och regnvattnet som smutsiga hundtassar drar med sig in. Denna matta är enkel att rengöra och går bra att slänga in i tvättmaskinen, om och om igen. Om du skall lämna ditt hem helt och hållet, kanske flytta ifrån Sandviken eller Järbo, ta då hjälp av den bästa flyttstädning Sandviken har att erbjuda. På så vis sparar du enormt mycket tid, tid du kan ägna åt att möblera ditt nya hem.