Den äldre hunden

Precis som människor så blir även hundar äldre. Tyvärr så lever inte hundar lika länge som människor. När hunden blir äldre är det viktigt att ta hand om den lite extra. Hunden kanske inte kan gå lika långa promenader och du kanske behöver byta foder. Det finns saker du kan göra för att din hund skall få ett så långt liv som möjligt.

Foder för den äldre hunden

En av de första sakerna du kan göra när din hund blir senior är att kolla över din försäkring. Där kan du se vad som ingår och hur mycket självrisk du har till exempel. En populär försäkring för äldre hundar är https://www.lassie.co/ som också har marknadens högsta ersättning. När hunden blir äldre så får du räkna med att det kanske blir fler veterinärbesök. När du skaffar en hund så är det en hel del kostnader som tillkommer. Har du en frisk hund som kanske har lite stela leder kan du lägga till kosttillskott i fodret. Några populära kosttillskott är glukosamin, ginseng, grönläppad mussla och omega-3. Dessa tre har visat sig vara väldigt bra mot just stela leder. Har din hund artros kan det bli kostsamt och det är då bra att ha en försäkring hos https://www.lassie.co/ till exempel. Det är dock ändå bra att försöka förebygga detta genom rätt kost. Många byter till seniorfoder som innehåller mer fiber och mindre fett.

Kortare promenader

Hunden behöver få röra sig men när hunden är äldre är det bättre med kortare promenader. Det rekommenderas att du går kortare och fler promenader än längre och färre. På så sätt blir det mer skonsamt för lederna. Skulle hunden skada sig är det bra att ha försäkring hos lassie.co som erbjuder försäkringar. Det är dock viktigt att hunden får gå på några promenader varje dag. Gillar hunden att leka kan du även aktivera den med lek och hjärngympa. På så sätt får hunden mental aktivering.