Så skyddar du hunden från värmen

Alla levande varelser kan få problem med solen och värmen, något som självklart är extra tydligt på sommarhalvåret. Hunden är naturligtvis inget undantag. Framförallt valpar och gamla hundar kan ha svårt att klara av hettan, men även trubbnosiga raser kan lida i värmen. Detta eftersom trånga andningsvägar ger dem problem att andas ordentligt, ett tillstånd som förvärras i stekande hetta. Även hundar utan underull kan få problem, eftersom de inte har någon ull som skyddar kroppen. Att skydda sin hund från solens varma strålar är därför av högsta vikt när det kommer till hundens välmående.

Hundar och bilar

lämna inte hunden i bilen under de varma sommarmånaderna, det är A och O för ett ansvarsfullt hundägande. Alla vet vi precis hur illa det kan gå, ändå lämnas ett flertal hundar, och barn, instängda i bilen varje år. En del har tur och blir räddade av förbipasserande, för andra går det sämre. Av den anledningen tål varningen att upprepas om och om igen. En varm bil blir snart en dödsfälla för alla som sitter i den. Att lämna ett fönster på glänt är inte tillräckligt. Att parkera i skuggan räcker inte heller eftersom solen rör på sig. Även om du bara skall köra och handla lite snabbt är det med andra ord bäst att låta hunden stanna kvar hemma.

Skydda din fyrbenta vän

Även om ni har planerat att spendera sommarledigheten hemma i trädgården finns det en del saker ni kan göra för att djuret skall må så bra som möjligt. Nu finns förvisso möjligheten för hunden att gå in när det är som varmast, men alla hundägare vet att hunden helst av allt stannar vid deras sida, oavsett väder. Att ge hunden en egen plats i trädgården är därför alltid att rekommendera, gärna så nära ägarens plats som möjligt. Kanske kan ni installera de bästa markiser stockholm har att erbjuda, så att hunden har en skuggig plats att söka skydd på. Kombinera detta med en skön säng och en stor skål kallt vatten och ge hunden de bästa förutsättningar för att njuta av sommaren bredvid sin ägare.