Hundförsäkring

När du köpt din hundvalp, är det en mycket bra idé att försäkra den från dess första veckor. Om den skulle råka ut för någonting, till exempel en sjukdom eller en olycka, känns det bra att veta att försäkringen täcker åtminstone en del av (om inte hela) kostnaden för vården av valpen.

Beroende på försäkringsbolag kan du få välja mellan olika försäkringsbelopp. Detta brukar förnyas varje år under resten av hundens liv.

Om det värsta tänkbara skulle hända och hunden skulle gå bort på grund av en sjukdom eller en olycka, kan hundens försäkring täcka kostnaden för eventuell avlivning. Försäkringen täcker ofta också om hunden skulle rymma och inte återfinnas inom ett antal månader.

Försäkringsbolagen har alltid en tabell framme som visar hur mycket självrisken, alltså hur mycket du kan komma att stå för av kostnaden, ligger på. Självrisken får du förstås avgöra själv vad den ska ligga på. Med hjälp av den får du en överblick över hur mycket pengar du måste lägga på att få den typ av försäkring du anser vore bäst för din hund.

På Hund-försäkrings hemsida kan du läsa om och jämföra olika hundförsäkringar.