Hundar och dejting

De som har hund vet att det på många sätt kan jämföras med att ha barn – det är något som är centralt i ens liv, en familjemedlem som man skulle göra allt för och en familjemedlem som måste tas hand om, för att den inte klarar sig på egen hand. Det beroende som hunden har mot en som ägare, och den kärlek man själv känner till hunden, kan därmed också bli ett lika stort hinder när man ska dejta som det är att ha ett barn från ett tidigare förhållande. Det är till exempel viktigt att hunden och den potentiella pojkvännen eller flickvännen kommer överens, och att hen inte känner sig stött av att ens uppmärksamhet alltid kommer att vara delad mellan hunden och hen själv.

Lyckligtvis innebär den moderna tekniken att det idag finns sätt att träffa likasinnade hundälskare, som snarare ser det som en fördel att man har en fyrfota vän i sitt liv. Ett sådant sätt är att använda sig av appen Tindog, som fungerar på samma sätt som Tinder, med den skillnaden att appen letar upp de i närheten som vill gå på hunddejt. Liksom på Tinder kan man swajpa höger eller vänster över andra användares profilbilder – på sig själva och deras hundar – för att hitta potentiella vänner eller partners för både sin hund och en själv. Om du vill ha andra tips på fler sidor eller appar för dejting där det är lätt att hitta likasinnade hundälskare ska du gå in på Nätdejtingtips.se.

Att ha hund behöver dock inte bara ligga en till last – det kan också vara en stor fördel att vara hundägare när man dejtar. Undersökningar har till exempel visat att djurägare uppfattas som mer attraktiva än de som inte har husdjur, och av de olika husdjur som finns har det visat sig att hund är det djur som anses mest attraktivt att äga. Hundar innebär också en naturlig möjlighet att träffa nya människor, i och med att man är ute och rör sig flera gånger om dagen, och många vill komma fram och hälsa på hunden. Då kan man också vara ganska säker på att man träffar någon som delar ens kärlek för hundar.